National Rehabilitation Hospital Dún Laoghaire

The design concept is one in which patient wards are formed around a series of courtyards bringing landscaping, views, natural light and ventilation into all of the patient spaces whilst supporting patient movement and circulation in a safe and secure environment in the building.

The design will accommodate all existing patients at the NRH in new single rooms, located predominantly along the outer perimeter of the building, with shared support therapies located in the central courtyard zones, creating a central social hub for patients and supporting the process of relearning of daily routines of work and live while in the hospital’s care.

 

 

  • Client: National Rehabilitation Hospital
  • Stage: Commenced on Site August 2017 Due for Completion October 2019
  • Nature: Healthcare
  • Description: New 17,000msq development at the National Rehabilitation Hospital, Dun Laoghaire, Co. Dublin comprising; 120 Rehabilitation beds; Hydrotherapy Unit; Sports Hall and Fitness Gym.